Λοιπές παραδόσεις

6) Προλήψεις για τον νεκρό: 

Δεν έπρεπε να περάσει γάτα πάνω από τον νεκρό, γιατί θα βρυκολάκιαζε και τότε θα παρουσιαζόταν πρώτα στο σπίτι του και κατόπιν σε άλλα σπίτια. Τότε η γυναίκα του χάλευε τον παπά για να κάνει ξόρκια και του έριχνε και θερμό νερό (αλισίβα) για να φύγει και να πάει στην τρύπα του και τότε του έριχνε ξανά θερμό πάνω στην τρύπα για να μην ξαναβγεί. 

7) Λατρεία (επικλήσεις): 

Κάποτε στην περιοχή του χωριού έκανε πολύ καιρό να βρέξει και τότε έντυσαν ένα παιδί με λουλούδια από φροξυλιές που μόνον τα μάτια του φαίνονταν και περνώντας από σπίτι σε σπίτι του έριχναν νερό πάνω του κι αυτό έλεγε: «Βερβερίτσα περπατεί το Θεό παρακαλεί να μας ρίξει μπόλικη βροχή», και την ίδια μέρα το απόγευμα έβρεξε. 

8) Δεισιδαίμονες συνήθειαι: 

Το βράδυ των Χριστουγέννων έβαζαν ξύλα αγριοκερασιάς στην φωτια, μαζl με άλλα ξύλα για να μυρίζουν και να μην έρχονται τα πάγανα (καλικατζάρια), μέσα στο σπίτι και ακόμη θυμιάτιζαν το σπίτι με λιβάνι πάνω σε μια φσάλα με θράκα. 

Στην Αγιοβασιλιάτικη πίττα η νοικοκυρά έριχνε: ένα κέρμα, ένα λατσουδάγκαθο (φύλλο από έλατο), ένα πουρναρόφυλλο, ένα άχυρο και ο καθένας βρίσκοντας κάτι από αυτά το εξέταζαν λέγοντας πως είναι τυχερός, και αυτός που θα εύρισκε το κέρμα θα του έρχονταν λεπτά. Ενώ αυτός που του τύχαινε λατσουδάγκαθο του τρεχαν πρόβατα, με το πουρναρόφυλλο θα του’ τρεχαν τα γίδια, και με το άχυρο θα έκανε πολλά γελάδια.
Το βράδυ της Καθαροδευτέρας τα κορίτσια έφτιαχναν «αρμυρόκλουρα» και την έτρωγαν το ίδιο εκείνο βράδυ, για να ονειρευτούν τον καλό τους. 

9) Μουσικά όργανα: 

Συνηθέστερα ήταν: γκάϊδα, νταούλι, πίπιζα.